Skip to main content

Pure chocoladetaart

Bereidingstijd:

20 min. voorbereiden
45 min. bereiden (+15 min. afkoelen)
120 min. wachten (totaal afkoelen)
10 min. versieren
50 min. wachten (opstijven)

Hulpmiddelen

Mixer, 2x broodvorm (900g), pan, 1x vuurvaste kom, 1x mengkom

Ingrediënten

Voor de cake:
400g boter (+ boter om in te vetten)
500g Hollands Best Cooking chocolate, in stukjes –  350g poedersuiker
6 el bloem
6 grote eieren (eiwit en dooier gescheiden)
mespuntje zout

Om te bedekken:
6 el frambozengelei
200g Hollands Best Cooking chocolate, in stukjes
4 el slagroom
2 el poedersuiker
frambozen en
verse munt om te garneren.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C (stand 4-5)
Vet twee broodvormen (à 900g) in
Doe de chocolade met 3 eetlepels water, boter en suiker in een vuurvaste kom en verwarm au bain-marie – Zeef de bloem boven de kom en meng door het boter-suikermengsel
Klop vervolgens de eierdooiers door het beslag
Doe het eiwit met het mespunt zout in een kom. – Klop met een elektrische mixer tot er stijve pieken worden gevormd
Schep 1 eetlepel eiwit door het chocolademengsel zodat het luchtiger wordt en spatel vervolgens de reist van het eiwit door het mengsel.
Verdeel het beslag over de bakblikken en sla een paar keer met het blik op het aanrecht om een egaal oppervlak te verkrijgen.
Bak 45 min. of totdat de cakes stevig zijn. – Laat 15 min. afkoelen in de bakblikken. – Haal de cakes uit de vormen en laat 2 uur op een rooster afkoelen, of totdat ze volledig zijn afgekoeld
Vermeng de jam met 3 eetlepels water in een pan. Bestrijk hiermee de boven- en zijkanten van de cakes.
Smelt de chocolade met 3 eetlepels water in een kom au bain-marie. Roer de room en suiker door de chocolade.
Bestrijk de bovenkant en zijkant van de cakes met dit mengsel en plaats 1 uur in de koelkast.
Garneer desgewenst met frambozen en munt.

Chocolade bonbons

Bereidingstijd:

10 min voorbereiden (en 120 min opstijven)

Hulpmiddelen

IJsblokjeshouder

Ingrediënten

Stuk Hollands Best Cooking chocolate

Bereidingswijze

• Smelt de chocolade au bain-marie
• Giet de gesmolten chocolade in een ijsbakjeshouder en zet dit in de koelkast

Tip: voeg bij stap 2 in de gesmolten chocolade bijv. smarties of nootjes toe!

Chocoladefondue

Bereidingstijd:

25 min. bereiden

Hulpmiddelen

Chocoladefondueset met waxinelichtje

Geen chocoladefondueset? Houd de fondue dan warm in een hittebestendige kom op een theelichtje of warm de chocoladefondue tussendoor weer even op in de magnetron.

Ingrediënten

– 100ml slagroom
– 350g Hollands Best Cooking chocolate

Fruit om te dopen
– aardbeien, grote exemplaren gehalveerd
– ananasstukjes (vers of uit blik)
– kersen
– ander fruit (appel of banaan), in stukjes of plakjes

Bereidingswijze

• Rangschik het gesneden fruit op een schaal. Maak vervolgens snel de chocoladefondue, anders verkleurt het verse fruit (bedruppel appel en peer nu liever niet met wat citroensap, want dat proef je).
• Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook. Draai het vuur uit en laat de room iets afkoelen (chocolade smelt al bij lichaamstemperatuur en mag niet te warm worden). Verbrokkel de chocolade erboven en roer goed door, zodat de chocolade smelt en een mooie smeuïge massa ontstaat.
• Schenk de chocolademassa over in de chocoladefondueset.
• Houd de chocolade warm boven een waxinelichtje en zet de schaal fruit erbij op tafel.

Tip: Voeg bij stap 2 in de gesmolten chocolade bijv. smarties of nootjes toe!

Warme chocoladesaus (voor ca. 1,5 dl)

Bereidingstijd:

3 min bereiden

Hulpmiddelen

Schenkkan (0,5l inhoud, magnetronbestendig)

Ingrediënten

– 100g Hollands Best Cooking chocolate
– 2 eetlepels water
– halve eetlepel poedersuiker
– ½ – 1 dl room (slag- of koffieroom)

Bereidingswijze

• Breek de chocolade in stukjes en doe ze in de schenkkan
• Voeg 2 eetlepels water en een halve eetlepel poedersuiker toe
• Zet de schenkkan in de magnetron tot de chocolade zacht is (1,5 – 2 min. op 525W)
• Goed roeren en de dikke chocoladesaus met ½ – 1dl room verdunnen.
• De saus zonodig opnieuw verwarmen (15-20 sec. op 525W)

Tip: deze saus smaakt heerlijk bij vanille-roomijs (Coupe Dame Blanche).

Hemelse modder (chocolademousse)

Bereidingstijd:

10 – 20 min. (en 120 min opstijven)

Hulpmiddelen

Mixer, coupes of schaaltjes, pan, 2x mengkom

Ingrediënten

– 200g Hollands Best Cooking chocolate
– ½ l geklopte slagroom
– 150g poedersuiker
– 4 eetlepels water

Bereidingswijze

• Klop de slagroom in een kom
• Breek de chocolade in stukjes, doe ze in een kom met het water.
• Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg evt. extra water toe als het mengsel niet smeuiig is (maar moet niet vloeibaar worden!)
• Laat het een beetje afkoelen en voeg dan de poedersuiker toe.
• Meng de geklopte slagroom door het chocolademengsel.
• Schenk de mousse in coupes of in een grote schaal
• Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast

Serveertip: Garneer de mousse met geklopte slagroom (evt. uit een spuitbus)

Translate »